Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Rick Bekkers trekt Van Leer & Meer [Het Klaverblad]

Rick Bekkers trekt Van Leer & Meer [Het Klaverblad]

Het is voor het centrum van Vught het gedroomde concept: een jonge Vughtse ondernemer die een eigen zaak start. Rick Bekkers trekt de stoute schoenen aan en opent over vier weken zijn eigen schoenenzaak ‘Van Leer & Meer’ in de Kerkstraat. Op 24 augustus zal de nieuwe zaak open gaan voor direct omwonenden, vrienden en familie. Op 25 augustus is de officiële opening voor het Vughtse publiek.

Door Ton Wagenaars

“Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen zaak te starten. Daarom heb ik een jaar geleden een businessplan opgesteld en research gedaan naar de mogelijkheden en de bestaande markt in het Vughtse. De conclusie was, na een simpel rekensommetje, dat er in Vught naast de al bestaande Vughtse schoenzaak van Van der Steen beslist mogelijkheden zijn voor een tweede schoenenzaak. We gaan elkaar aanvullen en met twee zaken in het centrum van Vught verdubbelt het slagingspercentage van het winkelend publiek”, vertelt Rick Bekkers (23). De geboren en getogen Vughtenaar, die na het Maurick College de opleiding Small Business and Retail Management volgde, was hij als scholier en student negen jaar werkzaam bij Van der Steen Schoenen. Daar startte hij  in het magazijn en ontwikkelde hij zijn enthousiasme voor de schoenenbranche. Enkele jaren werden nog ingevuld met werkreizen in China, IJsland en Australië, maar in dat laatste werelddeel werd, in samenspraak met zijn ouders, besloten tot het starten van ‘Van Leer & Meer’ om zo zijn droom te gaan realiseren. Bekkers: “Ik heb geleerd dat er twee aspecten bepalend zijn voor een geslaagd concept: beleving en service. Daar zet ik dan ook op in! De locatie is uniek en ik heb nu al ervaren dat de Kerkstraat een unieke smeltkroes is van allemaal zelfstandige ondernemers die elkaar waarderen en uitblinken in saamhorigheid. Daar ga ik een plaatsje in veroveren en daarbij ga ik me aansluiten, want dat is een voorrecht.”

Modebewust
Op de plek waar eerder Woninginrichting Mohr was gevestigd, is de nieuwe ondernemer al zes weken intensief bezig met de verbouwing van het pand. Daar ontstaat na een metamorfose nu een zaak die qua  inrichting industrieel zal ogen en waar op meer dan 120 m2 de eerste collectie zal worden gepresenteerd. “Voor mijn grote doelgroep breng ik schoenenmerken die niet eerder in Vught werden aangeboden. Ik constateer dat de consument tegenwoordig meer modebewust is geworden en graag inzet op meer en duurzame kleding en schoeisel. Dat geldt voor mannen en vrouwen. Dat gebeurt dus ook in Vught. Een gunstige ontwikkeling. Je kan niet genoeg schoenen kopen, want hoe meer schoenen je koopt, hoe minder ze slijten.” Bekkers is ook blij met zijn vestigingspunt: “DePetrus, die een andere functie krijgt, en het nieuwe centrumplan gaan Vught beslist bruisend maken. Daar zit ik dus middenin. Verder heeft Vught enkele dagen die uniek zijn zoals Koningsdag en wat te denken van het Jeu de Boulestoernooi in deze Kerkstraat?” Wat hij tot dusverre verder als uniek heeft ervaren, is de hulpvaardigheid van vrienden en kennissen. “Veelal Vughtenaren. Ik doe ook uitsluitend zaken met Vughtse ondernemers om met hen een band te krijgen. Met deze instelling heb ik er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken en dat Van Leer & Meer een aanwinst gaat worden voor het Vughtse centrum.”

www.hetklaverblad.nl/algemeen/rick-bekkers-trekt-van-leer-meer/